28 Kasım 2014 Cuma

Sorrento - İtalya





Sorrento İtalya'nın güneyinde Amalfi bölgesinde, Napoli'ye bir saat kadar uzaklıkta çok sevimli bir tatil kasabası. Bölgenin ve kasabanın en önemli gelir kaynaklarından biri turizm. Bunun yanı sıra tarihi Pompeii'nin ve italyan sosyetesinin tatil mekanı Capri adasının burada olmasıda turizm açısından bölgeyi iyice hareketli kılıyor. Sorrento ayrıca limonlarıyla ünlü ve bir çeşit likör olan Limoncello'nun birçok çeşidi ve limondan elde edilen pekçok şey burada üretiliyor (limon sabunları da muhteşem).
Sorrento dar, sokakları, sevimli dükkanları, cafeleri ve muhteşem deniz manzarasıyla insanda yaşama sevinci uyandıran bir kasaba. Biz oradayken bir de nikah vardı kilisede ve herkes o kadar şıktı ki. Kadınların neredeyse hemen hepsinde çok şık şapkalar vardı ve rengarenk giyinmişlerdi. Bizim düğünlerimizdeki gibi simsiyah bir şıklık yoktu ve herşey cıvıl cıvıldı. Hatta gelin ve damat çok güzel süslenmiş bir at arabasıyla kiliseye geldiler.

Sorrento'ya gideceklere tavsiyem, kasabanın ara sokaklarına dalıp limoncello üreticilerinde tadım yapın, ana meydandaki cafelerde zaman geçirin ve gelmişken mutlaka Capri adasına gidin.

Sorrento'dan ne alınır?
Limon diyarına gelmişken meşhur limoncello'lardan alın tabiiki. Benim önerim bu konuda Villa Massa markası. Klasik limoncello'nun yanı sıra krema kıvamında olanları da harika (limon tadını sevmeyenler için kavunlu meloncello ve fıstıklı adını hatırlayamadığım bir çeşit de var). Ayrıca limon şekerleri, limon sabunları da süper.

http://www.sorrentotourism.com/en/index.php

Ayrıntılı Sorrento ve diğer gezi fotoğraflarına ana sayfada bulunan İnstagram adresinden de ulaşabilirsiniz...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Emeğinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş :)

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Teşekkür ederim @Tayşi Atay, pek ayrıntılı olamasa da :)