25 Aralık 2014 Perşembe

Monte Carlo - Monako



Monte Carlo Monako'nun en gözde ve en gösterişli semti. Kraliyet sarayının da bulunduğu Monako Ville bölgesinin alt kısmında kalıyor. Tıklım tıkış binaların ve son derece lüks yatların bulunduğu marinanın olduğu kısım yani. Monte Carlo bölgesine geçince lüksten ve ihtişamdan insanın gözleri parlıyor. Her yerde son model arabalar, çok şık kadınlar ve erkekler… Sanırım dünyanın en lüks arabaları Dubai'den sonra Monte Carlo'da bulunuyor.
Ayrıca Monako Ville'in aksine Monte Carlo bence gece görülmeli. Her yer o kadar ışıl ışıl ki. Yollardaki aydınlatmalar bile farklı.



Bunun yanı sıra En lüks, sosyetik cafe ve restoranlar da bu bölgede (Mesela Buddha Bar'a öyle elinizi kolunuzu sallaya sallaya pejmürde kıyafetlerle giremiyorsunuz. Zaten psikolojisi bozuluyor insanın oturanları görünce. Küçücük bir salatanın 30 eu olduğu restoranı tahmin edin zaten…)




Monte Carlo'nun en büyük özelliği ise meşhur kumarhaneleri ve F1 pisti. Kumarhanelere gezmek için bile girebiliyorsunuz ama kıyafetinizin düzgün olması gerekiyor. Terlik, şort vs gibi günlük kıyafetlerle almıyorlar içeriye. Herkes son derece şık ve bakımlı burada. Kumarhaneler sadece yabancılara açık Monako vatandaşı iseniz giremiyorsunuz. Kıbrısdaki uygulamayla aynı yani (gerçi kıbrısta giren çok vardı bir yolunu bulup ama burada daha sıkı sanırım denetlemeler). Eşimle kumarhanede şansımızı denemeyi çok istedik ama (özellikle sıkı bir poker sevdalısı olan eşim) şortlarla olduğumuz ve zamanımız da az olduğu için bu fırsatı kaçırdık. Başka zaman demeyeceğim çünkü bir daha geleceğimi pek sanmıyorum Monakoya.



Monako ve Monte Carlo bence bir kerelik görülecek yerlerden. Hem pahalı hem de turistik açıdan görülecek fazla birşey yok. Çok zengin olup, yatımla gelip kumarhanelerin keyfini çıkartsam başka tabii. 

Bunların yanı sıra futbol sevdalıları için enteresan bir nokta da sahil yolunda dünyaca ünlü futbolcuların ayak izleri ve imzaları dizili yan yana....

Ayrıntılı Monako / Monte Carlo ve diğer gezi fotoğraflarıma ana sayfada bulunan instagram adresinden ulaşabilirsiniz...

Hiç yorum yok: